Jule opskrifter

27-11-2015

.

05-12-2014

En god opskrift på Julestollen, som oprindelig kommer fra Tyskland.

Opskrift: til 4 stk.

250g Mælk

50g Gær

50g Melis

3g Salt

25g Marzipanmasse

2 æg

ca. 700g Mel

150g Margarine

Opløs gær,melis,salt og Masse i den lunkne mælk. Tilsæt æg, mel og margarine.

Æltes til den glat. Lige inden den kørt helt færdig tilsætters der 300g Rosiner.

Ligger i 10 Min. Derefter deles dejen i 4 stk. og slås op som franskbrød, ikke for lange og ligger 1 10 Min. med samlingen nedad.

Derefter vendes brødet opad og trykkes på midten med en rullepind, hvis man har lyst kan man lægge en stribe marcipan i. fugtes og lægges over.

Hæver i 40-50 Min. Stryges med æg eller mælk.Indsættes i ovn ca. 230 grader,bages færdig ved ca. 200 grader Ca. 20 Min.

Straks efter udbagningen pensles med smeltet smør og drysses med flourmelis.

Man kan også tilsætte hakkede orangeskaller, hvis man kan li´det.

Velegnet til frysning.

 

 

 

 

06-12-2012

Oldemors julekage.

75g Melis

400g Margarine

40g Gær

6 æg

ca. 800g Hvedemel

1 dl fløde

saft af en appelsin

Æltes godt sammen, afvejes på ca.300g stykket og står køligt et par timer,da det er en blød dej.

Rulles ud 30 x 25 cm. 200g Indlæg smøres på og der drysses 75 g rosiner og evt. lidt kardemomme.

Rulles sammen til en pølse og lægges i en randform,som er godt smurt med margarine. Kan drysses med nødde eller mandelflager i bunden.

Hæver ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Bages ved 180 grader i ca. 25-30 Min.

Efter bagningen vendes kagen på bagepapir og lad formen blive på til den er afkølet.

Ved servering sigtes flourmelis over kagen.

Indlæg:

Margarine , sukker, Marcipan og oprørt kagecreme lige meget af hver. Rør sukker og marcipan og margarine lidt efter lidt, så marcipanen røres godt ud og tilsidst cremen.

Velegnet til fryseren.

 

 

05-12-2012

Honningkage som den blev lavet i Sejet Bageri.

450 Honning (varmes op ,ikke over 40gr.) og tilsættes 450 mel,

æltes godt sammen og henstår køligt og tildækket i en uges tid, eller længre.Kan sagtens stå et havet år køligt. Når man skal bruge dejen, kan man med fordel varme den op i micron ovnen.

900g grunddej

2 æggeblommer

8g Potaske.(opløst i lidt mælk)

8g Hjortetaksalt (blandes med æggeblommerne)

5g bagepulver

Viigtig at potaske og hjortetaksalt ikke tilsættes grunddejen samtidig.

10 g Honningkagekrydderi

6 g kardemomme

8 g vannillesukker

æltes godt sammen

Inden man begynder at ælte dejen, er det vigtig at den er temperet.

Bages ved 180 - 190 grader, åbn lågen til ovnen en gang imellem, så dampen kommer ud.

Man kan også selv blande sine krydderier.

Bland 2 dele kanel - 1 del muskat - 1 del allehånde - 1 del nelliker - 1 del kardemomme og en del stødt anis. Rulles ikke for tyndt ud og udstikkes med en hjerte udstikker, eller andet.Skæres igennem og lægges sammen med appelsin marmelade, prøv også med jordbær marmelade.

07-11-2012

Brunekager fra Sejet Bagerii

500g Margarine(halv smør) -500g Brun farin-300g Mørk sirup-20g Brunkage krydderi-30g Potaske opløst i vand-Saft og skalden af en økologisk appelsin-1000g Hvedemel. Æltes sammen og rulles i til passende pølse. Sættes på køl i par dage,eller længere. Skæres i tynde skiver og pyntes med en halv mandel. Bages ved ca. 200gr. (Man kan med fordel varme farin og margarine/smør op i en gryde).

 

Klejner:      En gammel opkrift fra min fars tid som bager i Horsen

Klejner

250g Smør-250 Melis-4 æg-2 dl. fløde-1 tsk. bagepulver- lidt vanille-800g Hvedemel. Æltes sammen og hviler på køl et par timer. Koges i rapsolie 180g

 Pebbernødder

125g Margarine--125g Smør--250g Melis-- 2 Spkf. Mørk Sirup-- 1 æg-- 2 tsk. Kardemomme-- 2 tsk. Kanel-- 1 tsk. strøjet natron-- ca. 450 Hvedemel. Hviler i køleskab et par timer og rulles i tynde pølser og skæres ud som nødder. Bages ved 200gr.

  JødekagerJ

250g Margarine---250g Smør---2 æg---250g Melis--- Knivspids hjortetaksalt---ca. 500g Hvedemel.

Hviler i køleskab i et par timer, derefter rulles tynde ud og udstikkes og pensels med æg og pyntes med kanelsukker. Bages ved 200 gr.

 Aristokrater

150g Smør og 150 Margarine.

450g Brun Farin.

2 æg.

125 Hakkede Haselnødder.

75g Hakket Mørk chokolade.

Lidt Vanillesukker.

500g Hvedemel.

Margarine og Smør og Brun Farin og æg blandes lidt sammen i kedelen,tilsæt nødder og chokolade og tilsidst melet. Må ikke ældtes for meget. trilles til pølser(ligesom brunkager) og stilles på køl et par dage. Kan også fryses rå. Skæres i tynde skiver og bages v/ 200gr.