05-12-2014

Julestollen

En god opskrift på Julestollen, som oprindelig kommer fra Tyskland.

Opskrift: til 4 stk.

250g Mælk

50g Gær

50g Melis

3g Salt

25g Marzipanmasse

2 æg

ca. 700g Mel

150g Margarine

Opløs gær,melis,salt og Masse i den lunkne mælk. Tilsæt æg, mel og margarine.

Æltes til den glat. Lige inden den kørt helt færdig tilsætters der 300g Rosiner.

Ligger i 10 Min. Derefter deles dejen i 4 stk. og slås op som franskbrød, ikke for lange og ligger 1 10 Min. med samlingen nedad.

Derefter vendes brødet opad og trykkes på midten med en rullepind, hvis man har lyst kan man lægge en stribe marcipan i. fugtes og lægges over.

Hæver i 40-50 Min. Stryges med æg eller mælk.Indsættes i ovn ca. 230 grader,bages færdig ved ca. 200 grader Ca. 20 Min.

Straks efter udbagningen pensles med smeltet smør og drysses med flourmelis.

Man kan også tilsætte hakkede orangeskaller, hvis man kan li´det.

Velegnet til frysning.