07-11-2012

Julebag

Brunekager fra Sejet Bagerii

500g Margarine(halv smør) -500g Brun farin-300g Mørk sirup-20g Brunkage krydderi-30g Potaske opløst i vand-Saft og skalden af en økologisk appelsin-1000g Hvedemel. Æltes sammen og rulles i til passende pølse. Sættes på køl i par dage,eller længere. Skæres i tynde skiver og pyntes med en halv mandel. Bages ved ca. 200gr. (Man kan med fordel varme farin og margarine/smør op i en gryde).

 

Klejner:      En gammel opkrift fra min fars tid som bager i Horsen

Klejner

250g Smør-250 Melis-4 æg-2 dl. fløde-1 tsk. bagepulver- lidt vanille-800g Hvedemel. Æltes sammen og hviler på køl et par timer. Koges i rapsolie 180g

 Pebbernødder

125g Margarine--125g Smør--250g Melis-- 2 Spkf. Mørk Sirup-- 1 æg-- 2 tsk. Kardemomme-- 2 tsk. Kanel-- 1 tsk. strøjet natron-- ca. 450 Hvedemel. Hviler i køleskab et par timer og rulles i tynde pølser og skæres ud som nødder. Bages ved 200gr.

  JødekagerJ

250g Margarine---250g Smør---2 æg---250g Melis--- Knivspids hjortetaksalt---ca. 500g Hvedemel.

Hviler i køleskab i et par timer, derefter rulles tynde ud og udstikkes og pensels med æg og pyntes med kanelsukker. Bages ved 200 gr.

 Aristokrater

150g Smør og 150 Margarine.

450g Brun Farin.

2 æg.

125 Hakkede Haselnødder.

75g Hakket Mørk chokolade.

Lidt Vanillesukker.

500g Hvedemel.

Margarine og Smør og Brun Farin og æg blandes lidt sammen i kedelen,tilsæt nødder og chokolade og tilsidst melet. Må ikke ældtes for meget. trilles til pølser(ligesom brunkager) og stilles på køl et par dage. Kan også fryses rå. Skæres i tynde skiver og bages v/ 200gr.