06-12-2012

God gammeldags julekage

Oldemors julekage.

75g Melis

400g Margarine

40g Gær

6 æg

ca. 800g Hvedemel

1 dl fløde

saft af en appelsin

Æltes godt sammen, afvejes på ca.300g stykket og står køligt et par timer,da det er en blød dej.

Rulles ud 30 x 25 cm. 200g Indlæg smøres på og der drysses 75 g rosiner og evt. lidt kardemomme.

Rulles sammen til en pølse og lægges i en randform,som er godt smurt med margarine. Kan drysses med nødde eller mandelflager i bunden.

Hæver ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Bages ved 180 grader i ca. 25-30 Min.

Efter bagningen vendes kagen på bagepapir og lad formen blive på til den er afkølet.

Ved servering sigtes flourmelis over kagen.

Indlæg:

Margarine , sukker, Marcipan og oprørt kagecreme lige meget af hver. Rør sukker og marcipan og margarine lidt efter lidt, så marcipanen røres godt ud og tilsidst cremen.

Velegnet til fryseren.