Honningkager
Honningkage som den blev lavet i Sejet Bageri.
450 Honning (varmes op ,ikke over 40gr.) og tilsættes 450 mel,
æltes godt sammen og henstår køligt og tildækket i en uges tid, eller længre.Kan sagtens stå et havet år køligt. Når man skal bruge dejen, kan man med fordel varme den op i micron ovnen.
900g grunddej
2 æggeblommer
8g Potaske.(opløst i lidt mælk)
8g Hjortetaksalt (blandes med æggeblommerne)
5g bagepulver
Viigtig at potaske og hjortetaksalt ikke tilsættes grunddejen samtidig.
10 g Honningkagekrydderi
6 g kardemomme
8 g vannillesukker
æltes godt sammen
Inden man begynder at ælte dejen, er det vigtig at den er temperet.
Bages ved 180 - 190 grader, åbn lågen til ovnen en gang imellem, så dampen kommer ud.
Man kan også selv blande sine krydderier.
Bland 2 dele kanel - 1 del muskat - 1 del allehånde - 1 del nelliker - 1 del kardemomme og en del stødt anis. Rulles ikke for tyndt ud og udstikkes med en hjerte udstikker, eller andet.Skæres igennem og lægges sammen med appelsin marmelade, prøv også med jordbær marmelade.
Seneste kommentarer