God gammeldags julekage
Oldemors julekage.
75g Melis
400g Margarine
40g Gær
6 æg
ca. 800g Hvedemel
1 dl fløde
saft af en appelsin
Æltes godt sammen, afvejes på ca.300g stykket og står køligt et par timer,da det er en blød dej.
Rulles ud 30 x 25 cm. 200g Indlæg smøres på og der drysses 75 g rosiner og evt. lidt kardemomme.
Rulles sammen til en pølse og lægges i en randform,som er godt smurt med margarine. Kan drysses med nødde eller mandelflager i bunden.
Hæver ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Bages ved 180 grader i ca. 25-30 Min.
Efter bagningen vendes kagen på bagepapir og lad formen blive på til den er afkølet.
Ved servering sigtes flourmelis over kagen.
Indlæg:
Margarine , sukker, Marcipan og oprørt kagecreme lige meget af hver. Rør sukker og marcipan og margarine lidt efter lidt, så marcipanen røres godt ud og tilsidst cremen.
Velegnet til fryseren.
Seneste kommentarer